UTBILDNING

Silviahemmet erbjuder kurser i praktisk demenskunskap för personal inom vård och omsorg samt för anhöriga och närstående.

Det är inte endast vårdpersonal som i sitt arbete möter personer drabbade av demenssjukdom. Vi har därför en kurs som riktar sig till olika yrkeskategorier, t.ex. tandläkare, färdtjänst, frisörer m.fl.

Utbildningar och kurser äger rum på Silviahemmet på Drottningholm eller på beställarens arbetsplats i Stockholm eller på annan ort. Vi kan även skräddarsy kurser utifrån de behov som finns i er verksamhet.

 Ladda ner vår utbildningskatalog i pdf format här.

Högskoleutbildningar i samarbete med Sophiahemmet Högskola – läs mer här

Magisterutbildningar i samarbete med Karolinska Institutet – läs mer här

Internationella utbildningar

Sedan 2006 arbetar Silviahemmet även internationellt med olika utbildningsprogram. Train the Trainer-programmet har gett spridning av Silviahemmets vårdfilosofi i flera länder. Nya Trainers examineras årligen på Silviahemmet som därefter kan lära ut inom den egna organisationen.
Silviahemmets certifieringsprogram erbjuds även internationellt. Första certifieringen utanför Sverige genomfördes år 2015 av Malteser Tagestreff i Bottrop, Tyskland.

Genom samarbetet med Sophiahemmet Högskola ges en webbaserad Silviasjuksköterskeutbildning på engelska som ger titeln Silvia Nurse. De webbaserade magisterutbildningarna till Silvia Doctor, Silvia Physiotherapist och Silvia Occupational therapist via Karolinska Institutet är på engelska och titlarna har spridit sig till bland annat Tyskland, Luxemburg, Japan och Kina.

För frågor och information om Silviahemmets utbildningar utanför Sverige kontakta Silviahemmet via e-post info@silviahemmet.se

 

Fler nyheter

Nya medarbetare

Vi välkomnar Silviasyster Inga-Lill Winqvis…

Läs mer »

God jul och gott nytt år!

Silviahemmet önskar er alla en god jul och ett g…

Läs mer »

Diakoner med diplom från Silviahemmet

I går diplomerades tio diakoner vid en ceremon…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum