SilviaBo – ett boendekoncept

Projektet SilviaBo började med afternoon tea på Silviahemmet en novemberdag 2015. H.M. Drottningen, Silviahemmets ordförande, bjöd in Ikea:s grundare Ingvar Kamprad och ett mindre sällskap för att presentera Silviahemmet… se filmen, klicka på pilen.

Ingvar Kamprad blev imponerad över Silviahemmets verksamhet och inte minst att drottningen från start valt att satsa på undersköterskor och skapat förutsättning för dem att erhålla spetskompetens i demensvård. Kamprad ville därför stödja drottningens engagemang i det fortsatta arbetet. Drottningen föreslog då att dessa medel skulle kunna bidra till att förverkliga Silviahemmets nästa vision – SilviaBo.

Om boendekonceptet SilviaBo

SilviaBo är en modell för ett vanligt boende, inget vårdboende. En lägenhet som kan anpassas för en person med demenssjukdom och dennes partner. Boendekonceptet är resultatet av ett samarbete mellan olika kunskaper; demenssjukdom, byggande och inredning. Se filmen nedan.

Läs mer på www.silviabo.se

SilviaBo byggs i Helsingborg

BoKlok bygger det första fullskaliga SilviaBo i Helsingborg. Läs mer om SilviaBo som presenteras sommaren 2022 vid den internationella stadsmässan H22, läs mer här.

SilviaBo på Drottningholm – ett boende som komplement till Silviahemmets dagverksamhet

Silviahemmet har sett behovet av ett anpassat boende. Planen är att skapa nytänkande kring så kallat mellanboende för de som lever med demenssjukdom. Vikten av närhet till dagverksamhet och möjligheten att ha ett tryggt boende med sin respektive så länge det är möjligt. Visionen är att gäster vid dagverksamheten ska kunna erbjudas boende nära Silviahemmet.

Drottningen och SilviaBo:s arkitekt Anders Larsson. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Drottningen och SilviaBo:s arkitekt Anders Larsson. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Kontakt SilviaBo – maila till info@silviahemmet.se

Fler nyheter

Nya medarbetare

Vi välkomnar Silviasyster Inga-Lill Winqvis…

Läs mer »

God jul och gott nytt år!

Silviahemmet önskar er alla en god jul och ett g…

Läs mer »

Diakoner med diplom från Silviahemmet

I går diplomerades tio diakoner vid en ceremon…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum