DAGVERKSAMHET

Silviahemmets dagverksamhet för både yngre och äldre

Dagverksamheten på Silviahemmet leds av Silviasystrar och tar emot både yngre och äldre personer med kognitiv sjukdom (demens). Silviahemmets personal är välutbildad och har mångårig kunskap inom området. Dagverksamhet ger viktig stimulans och sysselsättning för den demenssjuke och avlastning för anhöriga.

Silviahemmets vårdfilosofi utgår ifrån den palliativa vårdfilosofins fyra hörnstenar används som praktiskt arbetssätt och arbetet kvalitetssäkras för varje deltagare – det yttersta målet är att höja livskvaliteten för den demenssjuke och anhöriga.

Silviahemmets dagverksamhet har som motto att alla ska trivas och ha roligt. Vården omfattar högst åtta gäster per dag som kommer till oss mellan en och fem dagar per vecka.

På förmiddagen dricker vi kaffe och umgås, ibland med inslag av sång och musik. Vi tar härliga promenader i vår vackra omgivning. Vi målar, lagar mat, spelar bordtennis och/eller ägnar oss åt trädgårdspyssel – ja, egentligen allt som skapar trivsel för den enskilda personen.

Vi tar dagen som den kommer och sysselsätter oss efter den enskildes dagsform. Glädjen är ett viktigt redskap på Silviahemmet. Förutom många glada skratt kan vi erbjuda en trygg, lugn och trivsam miljö.

Kostnaden per dag följer vanlig prissättning inom kommunen efter biståndsbedömning. Det går även bra att betala privat.

Vid frågor kontakta dagverksamhetsansvarig Lotta Roupe på telefonnummer 08-759 00 78 eller lotta.roupe@silviahemmet.se

 

Fler nyheter

Ny medarbetare på Silviahemmet

Silviasyster Carina Parmenfälth arbetar sed…

Läs mer »

Silviahemmet deltar i forskningsprojekt

Kungaparet besökte University of Stirling

Läs mer »

Nytorgsgården certifierat

Anna-Lena Jönsson, biträdande enhetschef p…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum