15 februari 2023 · Nyheter

Silviahemmet på EU:s högnivåmöte

Wilhelmina Hoffman och Silviahemmet deltog vid EU:s högnivåmöte 13–14 februari i Arlandastad. Cirka 120 representanter från EU:s medlemsstater var på plats i syfte att lära av varandra gällande ett aktivt och självständigt åldrandeAnna Tenje, äldre- och socialförsäkringsminister, var värd för mötet och Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen, moderator. Läs mer om mötet här.

Foto: Johannes Frandsen, Regeringskansliet.

Silviahemmet deltog även med en utställning innehållande exempel på boendemiljö och enkla tips för ett tryggare boende och ett självständigare liv. Ulrika Granér och Madelene Bruce Danielsson var på plats för att berätta om Silviahemmet och vad vi lär ut för att skapa en bättre boendemiljö för en person som lever med demenssjukdom.

Anna Tenje, Sveriges äldre- och socialförsäkringsminister, besökte Silviahemmets utställning och bekväma fåtöljer, i sällskap med Elisabeth Unell (till höger på bild), oppositionsråd, Västerås stad. Foto: Silviahemmet.

Foto: Johannes Frandsen, Regeringskansliet.

Förste besökare på Silviahemmets utställning var Youngjie Yon, Technical Officer, WHO. På bilden Ulrika Granér, Youngjie Yon, Wilhelmina Hoffman och Madelene Bruce Danielsson. Foto: Silviahemmet.

Foto: Silviahemmet.

Professor Ingmar Skoog föreläste om ”70 is the new 50. The changing concept of old age”. På bilden med Silviahemmets Wilhelmina Hoffman. Foto: Silviahemmet.