1 juni 2022 · Nyheter

Silviahemmet på H22 i Helsingborg

I går den 31 maj närvarade Drottningen och Kronprinsessan vid BoKloks och Silviahemmets seminarie Den demensvänliga staden som ägde rum samband med den internationella stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg. Deltog gjorde även Skånes landshövding Anneli Hulthén, kommunrepresentanter, politiker och andra samhällsbyggare. Drottningen inledde seminariet med ett tal där hon bland annat sa:

”Att bygga ett demensvänligt samhälle är fullt möjligt. Men det kräver medvetenhet, kunskap och samarbete. Och det kräver att någon går före!”

Läs mer på kungahuset.se, svt.se, helsingborg.se

Silviahemmets Wilhelmina Hoffman var moderator vid seminariet. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Wilhelmina Hoffman med föreläsarna Helle Wijk och Ingmar Skoog. Ämnet var åldrandet och frågor om hur vi som samhälle kan skapa inkluderande städer, miljöer och omgivningar för alla. Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

Drottningen får hjälp av Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman och BoKloks vd Jonas Spangenberg vid plantering av rosen Queen of Sweden på SilviaBo Skrabelycke. Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

Efter seminariet var alla seminariedeltagare inbjudna till invigningen av BoKloks första fullskaliga SilviaBo i Mariastaden. Drottningen invigde SilviaBo Skrabelycke genom att plantera rosen Queen of Sweden i den fina trädgården. BoKlok välkomnade även deltagarna att besöka deras  visningslägenheter som kommer vara öppna för allmänheten under H22. Mer om invigningen på kungahuset.se, boklok.se och svt.se. Läs mer om SilviaBo Skrabelycke här.

Helsingborgs stads omsorgsförvaltning har i samband med H22 City Expo anlagt Kunskapens och minnenas trädgård i Husensjö park. Läs mer om Drottningens invigning av den nya trädgården kungahuset.sehelsingborg.se

Drottningen inviger Kunskapens och minnenas trädgård i Husensjö park, Helsingborg. Foto: Yanan Li

Silviahemmets Wilhelmina Hoffman deltog även på scenen i samband med Helsingborgs stads invigning av Kunskapens och Minnenas trädgård. Foto: Yanan Li

Kronprinsessan inviger H22 City Expo i Grytan, Slottshagen, Helsingborg. Foto: Yanan Li