1 november 2021 · Nyheter

Villa Magnolia certifierat

Villa Magnolias personal firade i fredags att enheten blivit Silviahemscertifierad. Silviasyster Eva Jönsson från Silviahemmet var på Villa Magnolias vård- och omsorgsboende i Sköndal för att överlämna certifikat nr 118 till enheten och kursbevis till medarbetarna. Läs gärna några av medarbetarnas omdömen nedan. Stort grattis från Silviahemmet!

Några uppfångade citat från medarbetarna…

”Oj, vilken glädjeinjektion denna kurs var! Jag och mina kollegor bara bubblade av tankar och idéer efteråt. Trots att grundtanken är så självklar – att regelbundet få reflektera med kollegor är nödvändigt för att kunna jobba sammansvetsat.

Nu har vi verktygen för att lyssna på och lära av varandra, stötta och försöka finna lösningar. Vi kommer också att bli stoltare över det vi redan kan! Inte minst tror jag att regelbunden reflektionstid kommer att göra skillnad på omsorgen när vi vet att vi i personalen är på väg mot samma håll.”

”Jag är relativt ny inom omsorgen. Detta är precis vad jag har längtat efter! Att ha tid att reflektera tillsammans med kollegor och på riktigt bli ett team: Lyfta svårigheter, lära av varandra, tänka nytt tillsammans.

På den här kursen har vi inte bara fått göra bra och roliga övningar, utan också fått med oss en verktygslåda för att kunna handleda på ett sätt som gör att alla kollegor i teamet vill och vågar delta.

Det kommer helt säkert att göra vardagen roligare, värdigare och bättre för oss alla – både för de boende och för oss i vårdteamet.”

Verksamhetschef Lotta Backelin med sitt personalteam firade dagen med tårtkalas.

Alla foton: Villa Magnolia, Lyander