29 januari 2021 · Nyheter

Samariterhemmet i Uppsala certifierat

Samariterhemmets hemvård i Uppsala fick i måndags ta emot Silviahemmets certifikat nr 116. Därmed är hela Samariterhemmet Vård och omsorg kunskapscertifierad i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. Läs mer om Samariterhemmets hemvård här.

Marie Simas Nordberg, verksamhetschef för Samariterhemmets Vård och omsorg, och David Ragvals, enhetschef Samariterhemmets hemvård, tog emot Silviahemmets certifikat.

”Vi är så glada för att Samariterhemmets hemvård blivit certifierad. Både vårt demensboende Ebbagården och vår dagliga verksamhet Utsikten har varit certifierade sedan 2017 och det känns fantastiskt att hela Samariterhemmet Vård och omsorg nu är en Silviahemscertifierad enhet. Allt för att bidra till högsta möjliga livskvalitet för dem vi möter varje dag. Ett stort tack till Silviahemmet och Eva Jönsson för gott samarbete och inspirerande utbildningsdagar.”

Marie Simas Nordberg, verksamhetschef Samariterhemmets Vård och omsorg

”Silviahemmets utbildning hade en varm stämning, var lärorik och tydlig. Utbildningsledarens exempel på situationer och egna erfarenheter gjorde att vi fick följa med i både sorgliga men även glada stunder.”

Sofanit von Essen, omsorgspersonal