Täbys första Silviahemscertifiering

Nu har Täby kommun fått sin första Silviahemscertifiering. I fredags fick de anställda vid Attundagården, intill Täby Centrum, ta emot sina kursbevis och enheten ett inramat certifikat.

– Vi är oerhört stolta. Det ska bli fantastiskt roligt att se vad det här ger till verksamheten i ett längre perspektiv, sa Marie Tid som är avdelningschef för äldreomsorgen i Täby kommun.

Och kursdeltagarna har all anledning att vara stolta. I kunskapstestet de fått göra låg de långt över gränsen för godkänt.

En Silviahemscertifiering innebär att all personal på en enhet – vårdpersonal, lokalvårdare, vaktmästare, chefer m.fl. – får en grundutbildning i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. Tanken bakom utbildningsupplägget är att förändringar behöver förankras i hela organisationen för att de ska bli bestående. Certifieringen gäller i tre år och förnyas därefter. Uppföljningar görs och personalen deltar löpande i reflektionsmöten.

Tania Cepoi är aktivitetssamordnare på Attundagården. Hon tycker att hon lärt sig mycket om bemötande.

– Vi har bland annat lärt oss hur viktigt det är att ta det lugnt, att ta den tid som behövs. Vi anställda vill ju väldigt gärna att alla våra boende ska vara delaktiga, men det är också väldigt viktigt att lyssna till vad de själva vill. Att visa respekt helt enkelt, säger Tania.

Eva Jönsson från Silviahemmet överlämnade certifikat nummer 88 till Mikael Kvist, resultatenhetschef på Attundagården.

Kram- och tårtkalas avslutade dagen.

 

Text och foto: Christina Nemell

 

2019-03-22

Fler nyheter

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Glad påsk!

Silviahemmet önskar alla en fin påskhelg! Be…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum