Silviahemscertifiering i São Paulo

Brasilianska SBA är första enhet i Sydamerika att Silviahemscertifiera sin verksamhet  – ett äldreboende med ca 90 anställda i São Paulo. Läs mer om SBA här.

Silviahemmets Silviasyster Lotta Roupe och Silviasjuksköterska Petra Tegman reste tidigare i veckan till São Paulo i Brasilien för att genomföra de två sista stegen i utbildningsprogrammet – steg 2 där samtliga arbetsledare utbildats med inriktning teamarbete och steg 3 reflektionsledarutbildning för minst två medarbetare per avdelning.

Personalen på SBA – Sociedade Beneficente Alemã – fick ta emot sina kursbevis av Silviahemmets Lotta Roupe och Petra Tegman vid en festlig och högtidlig certifieringsceremoni den 3 oktober 2019.

I våras fick SBA:s hela personalteam en grundutbildning i god demensvård av Silviahemmet, vilket är steg 1 i certifieringsprogrammet. Det var Silviasyster Björn Grahn som fick ett specialuppdrag av Silviahemmet och gav utbildningen på plats maj 2019 i São Paulo maj.

Silviahemmets certifikat nr 95 överlämnades till SBA. På bilden ovan från vänster Silviasyster Lotta Roupe, SBA:s styrelseledamot Julio Kampff, Silviasjuksköterska Petra Tegman, SBA:s VD Thomas Polisiatis och medicinskt ansvarig Daniela Gomez.

Deltog gjorde även vicekonsul Peter Johansson från Sveriges generalkonsulat i São Paulo.

Tack för ett fint mottagande av Silviahemmets representanter och ett extra tack till SBA:s Ana Claudia de Souza Armond som arrangerat och skött all logistik under utbildningen och certifieringsceremonin.

Varma gratulationer till hela personalteamet på SBA och lycka till önskar Silviahemmet!

Tolk på plats var Margareta Svensson.

Silviasyster Björn Grahn

Alla foton: Stiftelsen Silviahemmet

Fler nyheter

Silviahemscertifiering i São Paulo

Brasilianska SBA är första enhet i Sydamerik…

Läs mer »

Kursstart på Silviahemmet

Denna vecka var det kursstart för undersköte…

Läs mer »

Silviahemmet på Ekebyhovs slott

De gamlas dag ägde rum den 28 augusti i strålan…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum