Demensvård och utbildning för livskvalitet

DAGVERKSAMHET

För både yngre och äldre

Dagverksamheten på Silviahemmet leds av Silviasystrar och tar emot både yngre och äldre personer med demenssjukdom. Silviahemmets personal är välutbildad och har mångårig kunskap inom området. Dagverksamhet ger viktig stimulans och sysselsättning för den demenssjuke och avlastning för anhöriga.

Den palliativa vårdfilosofins fyra hörnstenar används som praktiskt arbetssätt och arbetet kvalitetssäkras för varje deltagare – det yttersta målet är att höja livskvaliteten för den demenssjuke och anhöriga.

Silviahemmets dagverksamhet har som motto att alla ska trivas och ha roligt. Vården omfattar högst åtta gäster per dag som kommer till oss mellan en och fem dagar per vecka.

På förmiddagen dricker vi kaffe och sitter länge och har trevligt genom sång, musik och samtal. Vi promenerar i vår vackra omgivning. Vi målar, lagar mat och ägnar oss åt trädgårdspyssel – ja, egentligen allt som skapar trivsel för den enskilda personen.

Tisdagar och torsdagar inriktar vi dagverksamheten mot yngre personer med demenssjukdom.

Vi tar dagen som den kommer och sysselsätter oss efter den enskildes dagsform. Glädjen är ett viktigt redskap på Silviahemmet och förutom många glada skratt kan vi erbjuda en trygg, vacker samt trivsam miljö.

Kostnaden per dag följer vanlig prissättning inom kommunen efter biståndsbedömning. Det går även bra att betala privat.

Vi frågor kontakta vår föreståndare Lotta Roupe på telefonnummer 08-759 00 78 eller lotta.roupe@silviahemmet.se

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum