SAMARBETEN

Internationella samarbeten

SCI_Logga_trans 2015Swedish Care International (SCI) är ansvarig för Stiftelsen Silviahemmets  internationalisering och export av utbildning samt certifiering på den internationella marknaden. I samarbete med SCI utvecklas koncept som skräddarsys efter varje boende, organisation och kultur.

Stiftelsen Silviahemmets utbildningspaket finns nu tillgängliga i Japan, Kina, Tyskland, Storbritannien och Holland.

Vid intresse för Silviahemmets koncept och metoder från internationella aktörer välkomnas representanterna ofta till Sverige för att i ett första skede bekanta sig med Silviahemmets verksamhet och visioner.

SCI arrangerar studiebesök på Silviahemmet för internationella grupper.

SCI arbetar med paketering och export av svensk äldre- och demensvård samt tillhandahåller koncept, utbildning och certifiering inom området.

Vill du veta mer om SCI, boka ett studiebesök eller en utbildning? Besök oss gärna på www.sci.se eller kontakta oss via e-post info@sci.se

 

Sedan 2006 samarbetar Silviahemmet med JSCI i Japan och med Malteserorden i Tyskland. Dessa båda organisationer utbildar sina egna medarbetare (Malteser) eller extern vårdpersonal (JSCI) inom Silviahemmets vårdfilosofi i demensvård.

Besök JSCI japanska site

Japan Sweden Care Institute (JSCI) grundades 2005 och är Silviahemmets  representant och partner i Japan. JSCI samarbetar med tolv lokala sjukhem och  sjukhus geografiskt spridda över hela Japan. JSCI levererar Silviahemmets utbildning i den palliativa vårdfilosofin. Företagets mål är att bidra till hög livskvalitet hos det åldrande och demenssjuka japanska samhället, likaså att stödja personer som arbetar med demenssjukdom och familjemedlemmar som tar hand om sina demenssjuka anhöriga.

För kontakt med JSCI telefon: +81-3-5545-6633  eller fax: +81-3-5545-6634. E-post: takigawa@jsci.jp

 

Malteserorden är en romersk-katolsk riddarorden som grundades på 1000-talet i Jerusalem. De tidiga medlemmarna av orden arbetade med ett hospital, där de skyddade och hjälpte pilgrimer i Palestina och värnade korsfararstaterna. Idag ligger ordens högkvarter i Rom.

Orden har permanent observatörsstatus i FN och erkänns som suverän av ett stort antal stater, trots att den inte längre innehar något territoriellt område.

Malteserordens motto är Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum (Till trons försvar och till nödställdas hjälp) och genom att arbeta med sjukvård, sjukvårdsutbildning, ungdomsarbete, ambulansverksamhet, katastrofhjälp, hjälp för svaga och handikappade samt äldrevård på över 700 olika platser i världen stödjer Malteserorden samhällets svaga grupper. Malteserorden har 55 000 anställda och 978 000 medlemmar.

Sedan 2008 utbildar Malteserorden vårdpersonal i demens efter Silviahemmets utbildningsmodell.

För information om den tyska verksamheten kontakta Dr. med Ursula Sottong på telefon +49 (0) 221 9822-590 eller mobil +49 (0) 151 12122118. Mer information hittar du på www.malteser.de

Fler nyheter

Silviahemmet söker medarbetare

Silviahemmets utbildningar har en ökad efter…

Läs mer »

God jul och gott nytt år!

Silviahemmets team önskar er alla en riktigt f…

Läs mer »

Första tandvårdsenheten certifierad

Hemtandvården inom Folktandvården Sörmla…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum