Demensvård och utbildning för livskvalitet

LOKALER

På en högt belägen kulle med en välansad trädgård skymtar man från grusvägen den vita tegelvillan som är Silviahemmet. Villan är belägen på den idylliska Drottningholmsmalmen som ligger några hundra meter från Drottningholms slott.
Gustav III hade planerat Drottningholmsmalmen som en industri- och hantverksstad för den sittande regenten, men projektet blev aldrig verklighet. Under 1800-talet utvecklades området istället till ett eftertraktat bostads- och sommarvilleområde för det burgna borgerskapet.

Silviahemmets huvudbyggnad är ca 500 kvadratmeter och byggdes på slutet av 60-talet. År 1995 blev Stiftelsen Silviahemmet ägare till fastigheten. Det var Claes Dinkelspiel med syskon som förvärvade och till minne av sina föräldrar donerade fastigheten till stiftelsen. Fastigheten var startskottet och grundplåten för Silviahemmet. Med bidrag från fonder och stiftelser rustades fastigheten upp och byggdes om för att passa den nya verksamheten. Byggnaden är kvadratisk och samtliga rum omger en innergård som fick tak när Silviahemmet bildades. Det stora ljusinsläppet och de öppna ytorna gör att rummet fungerar som husets centrum. Alla rum är smakfullt inredda med tydlig inspiration av Svenskt Tenn, allt för att göra miljön så trivsam som möjligt. I matsalen intar dagpatienterna hemlagad lunch och i den röda salongen småpratar man gärna eller tar sig en tupplur efter maten. I salongen skymtar även ett färgstarkt porträtt på H.M. Drottning Silvia. Drottningen ser ut att hålla ett vakande öga över verksamheten och är i och med det ständigt delaktig i de evenemang som pågår inom husets väggar. Det råder en lugn och ombonad atmosfär på Silviahemmet, vilket ger en hemtrevlig känsla samtidigt som det är en funktionell utbildnings- och vårdlokal.

.

Vill du boka ett studiebesök på Silviahemmet och höra mer om hur vi arbetar i dagverksamheten?
Ring 08-759 00 71 eller maila info@silviahemmet.se.

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum