Demensvård och utbildning för livskvalitet

Silvia Master Academy Day 2017

Den 30 november bjöd Silviahemmet in till årlig träff för magisterutbildade Silviasjuksköterskor och Silvialäkare, blivande Silviafysioterapeuter och Silviaarbetsterapeuter samt representanter från Karolinska Institutet och Sophiahemmet Högskola på Silviahemmet, Drottningholm, för att utbyta erfarenheter inom demensområdet. Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman var moderator.

En heldag med föreläsningar, diskussioner och mingel. På eftermiddagen fick alla besöka SilviaBo – Silviahemmets pilotanläggning intill med vanliga men anpassade lägenheter som ett komplement till Silviahemmets dagverksamhet, läs mer om SilviaBo här.

Läs även om dagen på Umeå universitets hemsida, sverigesradio.se

Kvällen avslutades med att drottningen delade ut Silviahemmets stipendier om 10.000 kronor vardera till Silvialäkare Björn Lennhed, Silviaarbetsterapeut Lena Nilsson och Silviafysioterapeut Madelene Bruce Danielsson. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Professor emerita Astrid Norberg, Umeå universitet, gav en föreläsning om How personnel and family members can help the persons with dementia preserve their sense of self, the need of improving the palliative care for these persons and the need of leadership close to both the persons with dementia and  their caregivers. Bild nedan: fr vänster Anna Pettersson, Karolinska Institutet, drottningen, Madelene Bruce Danielsson och Wilhelmina Hoffman.

Fr vänster Anna Brorsson, drottning Silvia, Lena Nilsson och Wilhelmina Hoffman. Anna Brorsson – universitetsadjunkt, Med. Dr. vid institutionen NVS, sektionen för arbetsterapi vid Karolinska Institutet – föreläste under dagen om Access to everyday activities in public space – Views of people with dementia.

Lars-Olof Wahlund, drottning Silvia, Björn Lennhed och Wilhelmina Hoffman

Professor Erik Rosendahl, Umeå universitet, var en av föreläsarna och talade i ämnet Physical activity for people with dementia. Här på bild med drottning Silvia. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Inner Wheel var på plats för att dela ut sitt stipendium till en magisterutbildad Silviasjuksköterska. I år fick Christèl Åberg ta emot stipendiet. Fr v Claes Dinkelspiel,  Christèl Åberg, Gunilla Thorstensson och Wilhelmina Hoffman. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

 

Fler nyheter

Blackebergs demensteam certifierat

Fredagen den 9 mars 2018 överlämnade Silviah…

Läs mer »

Wilhelmina en av Årets kvinnor 2018!

Den 8 mars – Internationella kvinnodagen –…

Läs mer »

Silviahemmet i Dagens Samhälle

”Hjärnhälsa är lika viktig som hjärthä…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum