Tyska instruktörer diplomerade

Silviahemmets Wilhelmina Hoffman examinerade idag tio tyska instruktörer som kommer sprida sin nya kunskap om Silviahemmets vårdfilosofi på sina arbetsplatser i Tyskland. Efter tre veckors studier i Tyskland avslutades kursen med fyra dagar på Silviahemmet, Drottningholm. Utbildningen avslutades idag den 12 april 2018 med examensprov och utdelning av diplom. Dagens firades med kaffe och tårta.

Foto: Silviahemmet

Två av de nya instruktörerna Patricia Vollmer och Sabine Reinecke, båda sjuksköterskor vid Malteser Tagespflege i Duderstadt, en dagverksamhet för personer drabbade av demens

Vi är stolta att ta med oss ny och viktig kunskap till våra arbetskamrater. Likaså kan vi förmedla denna kunskap till lärlingarna från yrkesskolan som praktiserar hos oss och blir s k äldrevårdare, säger Sabine Reinecke.

 

Silviahemmets dagverksamhet gjorde stort intryck på deltagarna. Både den lugna miljön och det fina bemötandet av varje gäst samt teamarbetet.

Två av de nya instruktörerna Patricia Vollmer och Sabine Reinecke från Tyskland. Foto: Silviahemmet

Här fick vi både se och lära oss hur Silviasystrarna använder den personcentrerade omsorgen i praktiken. Det ger inspiration som vi ser fram emot att dela med kollegorna hemma i Tyskland, berättar Patricia Vollmer.

 

Fler nyheter

Nordisk hemservice recertifierade

12 december 2018. Nordisk hemservice demenste…

Läs mer »

Förnyat certifikat till SVPH

7 december 2018 förnyade Silviahemmet certif…

Läs mer »

Stockholm stad på besök

Måndagen den 3 december var representanter fr…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum