Stort intresse för anhörigföreläsning

Silviahemmets stora anhörigföreläsning 2020 fick fantastiskt bra uppslutning. Nästan 400 personer deltog vid gårdagens avgiftsfria föreläsningen som i år ägde rum i Hedvig Eleonora Kyrka vid Östermalmstorg. Föreläsare var Silviahemmets rektor demensläkare Wilhelmina Hoffman, utbildningsansvarig Silviasyster Eva Jönsson och dagverksamhetschef Silviasyster Lotta Roupe. I pausen bjöd kyrkan på kaffe och kaka. Då gavs även tillfälle för deltagarna att mingla och ställa frågor till Silviahemmets personalteam.

Svenskt Demenscentrum var på plats för att sprida information som riktar sig till anhöriga. Ta del av Demenscentrums kunskapsbank om forskning, att leva med demens m.m. HÄR.

Silviahemmet har även en heldagskurs i höst speciellt för anhöriga och närstående till person med demenssjukdom, max cirka 20 deltagare, läs mer HÄR.

Stort tack till Hedvig Eleonora Kyrka och kyrkoherde Sven Milltoft samt all fin hjälp från kyrkans medarbetare som ställde upp och bidrog till en lyckad eftermiddag.

Väl mött vid Silviahemmets avgiftsfria anhörigföreläsning nästa år – alltid i anslutning till alla hjärtans dag, vilket var den dag då Stiftelsen Silviahemmet invigdes för snart 25 år sedan.

Alla foton: Yanan Li, Silviahemmet

/ 13 februari 2020

Fler nyheter

Årets diplomeringsceremoni flyttad

— Med anledning av den pågående pandemin ä…

Läs mer »

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum