Silviahemmet Master Academy 2019

Silviasjuksköterskor, Silvialäkare, Silviafysioterapeuter och Silviaarbetsterapeuter från olika delar av landet, alla med magisterexamen i demensvård, träffades på Silviahemmet den 29 november för att dela erfarenheter, få ny kunskap, delta i diskussionsgrupper och nätverka. Silviahemmet bjuder årligen in de magisterutbildade och deras lärare från Karolinska Institutet respektive Sophiahemmet Högskola till Silviahemmet Master Academy Day.

Under dagen föreläste Frida Nobel, medicinskt sakkunnig på Socialstyrelsen, om standardiserat insatsförlopp vid demenssjukdom, och Silvialäkare Moa Wibom talade om neurocognitive disorders, the clinical approach. Under en workshop därefter diskuterades både hur standardiserat insatsförlopp kan förverkligas samt hur begreppet kognitiv sjukdom successivt ersätter begreppet demenssjukdom.

På scenen samtalade Silviasjuksköterska Petra Tegman med publicisten Henrik Frenkel, som har sin blogg, Hjälp jag har Alzheimer. Han lämnade flera förslag på hur vi kan bli bättre i vården på att stötta personer som fått sin demensdiagnos över tiden och hur viktigt det är att vi i vården tänker på hur vi uttrycker oss.

Det är oerhört stimulerande att träffas och ha möjlighet att diskutera våra frågor i det interprofessionella perspektivet och idag fick vi även med det allra viktigaste, nämligen perspektivet från en av våra patienter, säger Wilhelmina Hoffman.

Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman var dagens moderator tillika stipendieutdelare av Silviahemmets stipender 2019 som gick till Silviafysioterapeut Linda Larsson,  Silviaarbetsterapeut Elin Wulff och Silvialäkare Madelene Johanzon, som erhöll varsitt stipendie på 10.000 kronor.

Inner Wheels stipendium gick till specialistsjuksköterska Silviasjuksköterska Leila Haapaniemi.

Petra Tegman samtalar med Henrik Frenkel, ovan.

Alla foton: Yanan Li

Fler nyheter

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Glad påsk!

Silviahemmet önskar alla en fin påskhelg! Be…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum