Silviahemmet i Almedalen

Den 3 juli 2018 deltog Silviahemmet i Almedalsveckan på Gotland vid en seminarieförmiddag på Gotlands museum. Arrangör var Svenskt Demenscentrum i samarbete med Silviahemmet, Vård och Omsorgscollege, Svensk sjuksköterskeförening, Riksföreningen för Sjuksköterskan inom Äldrevård och 1,6 och 2,6 miljoner klubben.

Äldreminister Lena Hallengren inledde och talade om den nya svenska demensstrategin och den nationella kvalitetsplanen för framtidens äldreomsorg samt behovet av många fler medarbetare i vård och omsorg. Därefter följde nio spännande föredragningar om vad som krävs för ett mer demensvänligt samhälle. Behov av kunskap och kompetens genomsyrade förmiddagen. Silviahemmet presenterade bland annat SilviaBo – ett helhetskoncept för personer med kognitiv sjukdom.

Svenskt Demenscentrums pris till årets demensvänligaste butik utdelades av Alexandra Charles. I år blev det Coop Sollerön i Mora kommun som erhöll den gyllene kundvagnen.

Seminariet avslutades med en promenadmanifestation För ett demensvänligt samhälle som gick genom Almedalen, längs vattnet till Visby lasarett. Tåget leddes av en medeltida klädd trumpetare och på ängen utanför lasarettet avslutades promenaden med ett gympass med Friskis & Svettis. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Fler nyheter

Biståndshandläggare diplomeras

Drottningen närvarade vid Silviahemmets hö…

Läs mer »

Ljunghaga i Skåne certifierat

Det bjöds på en festlig dag på Ljunghaga deme…

Läs mer »

Helsingborg satsar på demenskunskap

Silviahemmet har kunskapscertifierat ytterl…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum