Demensvård och utbildning för livskvalitet

Anmäl dig här!

Demensvård i ett hemtjänstperspektiv

Beskrivning:

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar i hemtjänst och som i ditt arbete möter personer drabbad av demens eller sviktande minne och vill lära mer om demenssjukdom och gott förhållningssätt.

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till dig som arbetar i hemtjänst och som i ditt arbete möter personer med demens eller sviktande minne och vill lära mer om demenssjukdom och gott förhållningssätt.

Innehåll
Under dagen kommer du att få höra om de vanligaste demenssjukdomarna och vilka symtom du kan möta hos en person som drabbats av demens. Du får lära dig hur minnet fungerar och hur du genom olika strategier kan underlätta för den som är demenssjuk. Vi går igenom anhörigas situation och belyser olika viktiga områden som kost, aktivitet och hjälpmedel. Vi tar även upp vanliga problemsituationer i hemtjänstarbetet för diskussion. Du kommer att få många praktiska råd och tips under dagen

Föreläsare
Lotta Roupe, undersköterska och diplomerad Silviasyster
Eva Jönsson, undersköterska och diplomerad Silviasyster

Datum och tid
Torsdagen den 14 september 2017 kl. 09.00 – 16.00. Utbildningen avser en heldag och ges i Stiftelsen Silviahemmets lokaler på Gustav III:s väg 17 på Drottningholm.

Bra bussförbindelser och avgiftsfri parkering vid Drottningholms Slott, se vägbeskrivning 'kontakt och hitta hit'

Avgift och anmälan
Avgiften är 1.900 kr exkl. moms. Kaffe, lunch samt dokumentation ingår i priset. OBS! klicka på 'confirm' vid anmälan så skickas en bekräftelse via e-post. Vänligen kontakta Silviahemmet om ni inte får er anmälan bekräftad via e-post.

OBS! Anmälan är bindande men ej personlig. Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart debiterar vi en avbokningsavgift på 20% av avgiften. Om du avbokar senast en vecka före kursstart, uteblir eller avbryter kursen debiteras full kostnad.

Pris: kr1,900.00

Starttid: 09:00
Slutar: 16:00

Datum: 14 september, 2017

adress:
Stiftelsen Silviahemmet
Gustav IIIs väg 17
Drottningholm
Sverige
Karta och vägbeskrivning

Registreringsdetaljer

Fyll i din personliga information

Fakturainformation

Övrig information

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum