Anmäl dig här!

Demenskunskap – en grundkurs för alla yrkesgrupper INSTÄLLD KURS!

Beskrivning:

TYVÄRR... denna kurs är inställd! vi hänvisar till nästa kurs den 15 oktober 2020. Välkommen med din anmälan!

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter personer med demenssjukdom (kognitiv sjukdom) och vill lära dig mer om sjukdomarna - bl.a. orsaker och bemötande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter personer med demenssjukdom.

Bakgrund
Många möter idag i sitt arbete personer som är drabbade av demenssjukdom. För att kunna förstå hur demenssjukdomarna uttrycker sig är det väsentligt att ha kännedom om olika sjukdomar som kan ligga bakom demenssymtom. Det är viktigt att få kunskap om de olika symtom som den sjuke kan uppvisa och hur man kan tolka samt hantera dessa. För att kunna möta den sjuke på ett professionellt sätt behövs även kunskap om kommunikation och bemötande samt om de anhörigas situation.

Mål
Förmedla baskunskap om demenssjukdom, om Silviahemmets vårdfilosofi kring bemötande och kommunikation samt de anhörigas situation. Kunskap som kan användas praktiskt i det dagliga arbetet.

Innehåll
Vi inleder dagen med att beskriva demensbegreppet och går igenom olika sjukdomar som leder till demens. Därefter beskrivs demenssymtom från mild demensfas till svår demensfas. Vi tar upp bemötande och kommunikation samt hur anhörigas situation ofta ter sig och anhörigas/närståendes behov av stöd. Du kommer att få flertal praktiska råd och tips under dagen. Max cirka 20 deltagare.

Föreläsare
Silviasyster Eva Jönsson, undersköterska

Datum och tid

Torsdagen den 23 april 2020,  kl 09.00 - 16.00.

Kursen avser en heldag och äger rum i Stiftelsen Silviahemmets lokaler på Drottningholm, Gustav III:s väg 17 (Drottningholmsmalmen).

Bra kommunikationer med buss. Parkering (avgiftsbelagd) finns vid Drottningholms Slott - parkeringsförbud på Drottningholmsmalmen. Silviahemmet har endast fåtal gästparkeringar. Läs mer på 'kontakt och hitta hit'

Avgift och anmälan
Avgiften är 2.595 kr exkl moms. Lunch, kaffe och dokumentation ingår i priset. OBS! klicka på 'confirm' vid anmälan så får ni en bekräftelse via e-post. Vänligen kontakta Silviahemmet om ni inte får er anmälan bekräftad via e-post.

Meddela eventuella matallergier, vi kan i övrigt tyvärr inte ta hänsyn till specialkost.

OBS!  Anmälan är bindande men ej personlig. Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart debiterar vi en avbokningsavgift på 20% av avgiften. Om du avbokar senast en vecka före kursstart, uteblir eller avbryter kursen debiteras full kostnad. Silviahemmet förbehåller sig rätten att ställa in kursen tio arbetsdagar innan kursstart vid för få anmälningar.

Vi beklagar, registrering för detta evenemang är nu stängd.

VänligenKontakta ossom du vill veta om det finns några platser kvar.

Fler nyheter

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Glad påsk!

Silviahemmet önskar alla en fin påskhelg! Be…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum