Anmäl dig här!

Demenskunskap - grundkurs för biståndshandläggare

Beskrivning:

Målgrupp
Kursen vänder sig till biståndshandläggare som i sitt arbete möter personer med kognitiv sjukdom (demenssjukdom) och deras anhöriga/närstående. För att kunna möta den sjuke på ett professionellt sätt behövs kunskap om sjukdomen och verktyg för kommunikation och bemötande. Likaså lära mer om de anhörigas/närståendes situation.

Innehåll
Kursen är anpassad för att ge dig som biståndshandläggare en baskunskap om demenssjukdom. Vi inleder dagen med att beskriva demensbegreppet och går igenom olika sjukdomar som leder till demens. Därefter beskrivs demenssymtom från mild demensfas till svår demensfas. Vi tar upp bemötande, kommunikation, demensutredning och anhörigas situation samt behov av stöd. Du kommer att få flera praktiska råd och tips under dagen.

Mål
Förmedla en baskunskap om kognitiv sjukdom (demenssjukdom), Silviahemmets vårdfilosofi kring bemötande, kommunikation och de anhörigas situation. Dessa kunskaper ska praktiskt kunna användas och vara ett stöd i det dagliga arbetet som biståndshandläggare.

Föreläsare
Noomi Herzberg-Öberg, geriatriksjuksköterska och Silviasjuksköterska

Datum och tid

Fredagen den 25 oktober 2019,  kl 09.00 - 16.00.

Utbildningen avser en heldag och sker i Stiftelsen Silviahemmets lokaler på Drottningholm, Gustav III:s väg 17.

Bra kommunikationer med buss från Brommaplan. Parkering (avgiftsbelagd) finns vid Drottningholms Slott. Silviahemmet på Drottningholmsmalmen har endast fåtal gästparkeringar. Läs mer på 'kontakt och hitta hit'

Avgift och anmälan
Avgiften är 2.900 kr exkl moms. Lunch, kaffe och dokumentation ingår i priset.  OBS! klicka på 'confirm' vid anmälan så får ni en bekräftelse via e-post. Vänligen kontakta Silviahemmet om ni inte får er anmälan bekräftad via e-post.

Meddela eventuella matallergier, vi kan i övrigt tyvärr inte ta hänsyn till specialkost.

OBS!  Anmälan är bindande men ej personlig. Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart debiterar vi en avbokningsavgift på 20% av avgiften. Om du avbokar senast en vecka före kursstart, uteblir eller avbryter kursen debiteras full kostnad.

Vid för få antal anmälda till kursen har Silviahemmet rätt att ställa in kursen med två veckors varsel.

Vi beklagar, registrering för detta evenemang är nu stängd.

VänligenKontakta ossom du vill veta om det finns några platser kvar.

Fler nyheter

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Glad påsk!

Silviahemmet önskar alla en fin påskhelg! Be…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum