Anmäl dig här!

Demenskunskap – en grundkurs för alla yrkesgrupper

Beskrivning:

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter personer med demenssjukdom och vill lära mer om demenssjukdomarna - bl.a. orsaker och bemötande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete möter personer med demenssjukdom.

Bakgrund
Många möter idag i sitt arbete personer som är drabbade av demenssjukdom. För att kunna förstå hur demenssjukdomarna uttrycker sig är det väsentligt att ha kännedom om de olika sjukdomar som ligger bakom demenssyndromet. Det är viktigt att få kunskap om de olika symtom som den sjuke kan uppvisa och hur man kan tolka och hantera dessa. För att kunna möta den sjuke på ett professionellt sätt behövs även kunskap om kommunikation och bemötande samt om de anhörigas situation.

Mål
Förmedla baskunskap om demenssjukdom, om Silviahemmets vårdfilosofi kring bemötande och kommunikation samt de anhörigas situation. Kunskaper som kan användas praktiskt i det dagliga arbetet.

Innehåll
Vi inleder dagen med att beskriva demensbegreppet och går igenom olika sjukdomar som leder till demens. Därefter beskrivs demenssymtom från mild demensfas till svår demensfas. Vi tar upp bemötande och kommunikation samt hur anhörigas situation ofta ter sig och vilka behov av stöd de anhöriga har. Du kommer att få flertal praktiska råd och tips under dagen.

Föreläsare
Eva Jönsson, undersköterska och diplomerad Silviasyster

Datum och tid

Fredagen den 29 mars 2019,  kl 09.00 - 16.00.

Kursen avser en heldag och sker i Stiftelsen Silviahemmets lokaler på Gustav III:s väg 17 på Drottningholm.

Bra kommunikationer med buss. Parkering (avgiftsbelagd) finns vid Drottningholms Slott - parkeringsförbud på Drottningholmsmalmen. Silviahemmet har endast fåtal gästparkeringar. Läs mer på 'kontakt och hitta hit'

Avgift och anmälan
Avgiften är 2.395 kr exkl moms. Lunch, kaffe och dokumentation ingår i priset.  OBS! klicka på 'confirm' vid anmälan så får ni en bekräftelse via e-post. Vänligen kontakta Silviahemmet om ni inte får er anmälan bekräftad via e-post.

Meddela eventuella matallergier, vi kan i övrigt tyvärr inte ta hänsyn till specialkost.

OBS!  Anmälan är bindande men ej personlig. Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart debiterar vi en avbokningsavgift på 20% av avgiften. Om du avbokar senast en vecka före kursstart, uteblir eller avbryter kursen debiteras full kostnad.

Vi beklagar, registrering för detta evenemang är nu stängd.

VänligenKontakta ossom du vill veta om det finns några platser kvar.

Fler nyheter

Kursstart på Silviahemmet

Denna vecka var det kursstart för undersköte…

Läs mer »

Silviahemmet på Ekebyhovs slott

De gamlas dag ägde rum den 28 augusti i strålan…

Läs mer »

Besök från Kinas ambassad

Silviahemmet fick idag besök från Kinas amba…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum