Dekorering och diplomering

Silviahemmets diplomering och dekoreringsceremoni 2020

Årets diplomering har planerats äga rum i juni 2020, men på grund av rådande situation kring coronaviruset och Folkhälsomyndighetens direktiv så avvaktar Silviahemmet fortsatt planering tillsvidare. Alla berörda kommer få mer information om årets ceremoni så snart det är möjligt.

Biståndshandläggare med diplom från Silviahemmet 2019

Andra kullen biståndshandläggare examinerades på Silviahemmet den 18 juni 2019 efter ha genomgått en sju veckors högskolekurs med fokus demenssjukdom. H.M. Drottningen närvarade vid utdelningen av diplom och exklusiv brosch från Silviahemmet.

Sophiahemmet Högskola har i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet samarbetar tagit fram en fristående kurs Den äldre människan med demenssjukdom i ett socialt perspektiv (7,5 högskolepoäng) som riktar sig speciellt till biståndshandläggare.

26 stycken biståndshandläggare diplomerades i år, varav två från skånska Hörby kommun och två från Sollefteå kommun, resterande från Stockholms län. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Årets Silvialäkare 2019 diplomerades av H.M. Drottningen

Den 11 april 2019 dekorerade H.M. Drottningen den femte kullen Silvialäkare vid en högtidlig ceremoni för speciellt inbjudna på Kungliga slottet.

Magisterutbildning i demensvård är framtagen av Karolinska Institutet i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet och ges som webbaserade uppdragsutbildningar till läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, läs mer på www.ki.se.

Tre av de fyra Silvialäkarna med sina broscher och diplom från Silviahemmet. Från höger Silvialäkare Vasil Pema, Silvialäkare Sedigheh Mazloumi Kavkani, professor Lars-Olof Wahlund och Silvialäkare Terje Toomela. Silvialäkaren Niran El Kouni saknas på bilden.

H.M. Drottningen, Silviahemmets ordförande, inledde ceremonin med sitt tal.

Petra Tegman, Silviasjuksköterska. Alla foton: Yanan Li, Silviahemmet.

Läkarna fick ta emot Silviahemmets brosch och diplom av Drottningen. På bilden Silvialäkare Niran El Kouni.

Broschutdelning 2019 till nyutexaminerade Silviasystrar och Silviasjuksköterskor

Drottningen delade ut diplom och brosch till 46 stycken nya Silviasystrar och tio nya Silviasjuksköterskor vid den årliga ceremonin den 12 juni 2019 på Silviahemmet på Drottningholm.

Uppdragsutbildningarna ges av Sophiahemmet Högskola i samarbete med Silviahemmet. Femton års samarbete har resulterat i totalt 684 stycken Silviasystrar och 251 stycken Silviasjuksköterskor runt om i Sverige. Läs mer om Silviautbildningar på www.shh.se.

Under förmiddagen diplomerades första gruppen Silviasystrar. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

På eftermiddagen diplomerades nästa grupp Silviasystrar.

Silviasjuksköterskor 2019.

 

Fler nyheter

Öppet brev från H.M. Drottningen

Drottningens brev till Sveriges äldre, deras…

Läs mer »

Sjöstadsgården och Riddargården

Certifikat nr 101 och 102 överlämnades till S…

Läs mer »

Glad påsk!

Silviahemmet önskar alla en fin påskhelg! Be…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum