Demensvård och utbildning för livskvalitet

Kursstart för biståndshandläggare

Den 31 januari 2018 var det kursstart för de allra första biståndshandläggarna som får utbildning och kunskap om demenssjukdom.

H.M. Drottning Silvia, ordförande för Stiftelsen Silviahemmet, hälsade alla deltagare välkomna till den helt nya kursen för biståndshandläggare. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Första kursdagen ägde rum på Silviahemmet på Drottningholm där Wilhelmina Hoffman, rektor för Silviahemmet, och Lotta Roupe, dagverksamhetchef Silviahemmet, föreläste för kursdeltagarna tillsammans med Sophiahemmet Högskolas Åsa Craftman och Ulla Tunedal.

Kursen Den äldre människan med demenssjukdom i ett socialt perspektiv riktar sig till biståndshandläggare och är en s k uppdragsutbildning via Sophiahemmet Högskola som ger 7,5 högskolepoäng. Fokus ligger på biståndshandläggarens funktion och uppdrag i mötet med personen med demenssjukdom, dess närstående och vårdaktörer som team.

Godkänd kurs ger titeln Biståndshandläggare med diplom från Silviahemmet och en speciellt framtagen pin som utdelas i juni 2018 av H.M. Drottningen vid ceremoni på Silviahemmet, Drottningholm.

Sophiahemmet Högskola och Stiftelsen Silviahemmet samverkar i utvecklingen och genomförandet av kursen, med fokus på att bidra till utvecklingen av en framtida god demensvård.

Läs mer om kursen på Sophiahemmet Högskolas hemsida, uppdragsutbildningar, www.shh.se

Mer om dagen se kungahuset.se

Wilhelmina Hoffman delade ut skriften Om demenssjukdom för biståndshandläggare som är framtagen av Svenskt Demenscentrum. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Fler nyheter

Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Certifikat nr 72 överlämnades 19 februari 20…

Läs mer »

Silviahemmet på KI

15 februari 2018 besökte Silviahemmets ordf…

Läs mer »

Silviahemmets stora anhörigdag

På alla hjärtans dag, den 14 februari 2018, bj…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum