Demensvård och utbildning för livskvalitet

Bygget av SilviaBo Malmen klart

Igår den 30 augusti 2017 överlämnade BoKlok byggentreprenaden SilviaBo på Drottningholmsmalmen till Silviahemmet. Därmed har Silviahemmet fått tillträde till sina nybyggda hus.

BoKlok påbörjade bygget av två hus med totalt sex stycken bostadslägenheter i början av året och nu står Silviahemmets pilotanläggning färdig. Det är vanliga bostäder men anpassade av Silviahemmet för person med demenssjukdom och dennes närstående. Läs mer om SilviaBo, klicka här.

Silviahemmet kommer hyra ut lägenheterna till daggäster på Silviahemmets dagverksamhet. Inflyttning i de sex hyreslägenheterna blir tidigast aktuellt i slutet av detta år.

På bilden håller drottningen den tidskapsel som BoKlok överlämnade som gåva till Silviahemmet. Tidskapselns innehåll speglar året 2017  då projektet SilviaBo förverkligades. Från vänster Jonas Spangenberg, Claes Dinkelspiel (styrelsledamot Silviahemmet) och drottningen.  Foto Yanan Li, Silviahemmet.

Silviahemmets fick ta emot en tidskapsel av BoKlok i samband med överlämnade av byggentreprenaden SilviaBo. Tidskapselns innehåll speglar året 2017 då projektet SilviaBo förverkligades. På bilden fr v Jonas Spangenberg, VD BoKlok, Claes Dinkelspiel, styrelsledamot Silviahemmet och drottningen. Foto Yanan Li, Silviahemmet.

SilviaBo, Drottningholm

SilviaBo, Drottningholm

 

Fler nyheter

Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Certifikat nr 72 överlämnades 19 februari 20…

Läs mer »

Silviahemmet på KI

15 februari 2018 besökte Silviahemmets ordf…

Läs mer »

Silviahemmets stora anhörigdag

På alla hjärtans dag, den 14 februari 2018, bj…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum