Demensvård och utbildning för livskvalitet

Silviahemmet firar 20 år!

17 maj 2016 firade Stiftelsen Silviahemmet 20 år. Platsen var Aula Medica, Karolinska Institutets imponerande hörsal Erling Perssonssalen som var fylld med nästan 600 gäster. Läs mer på kungahuset.se

_YN_3471[1]

Stiftelsens grundare och ordförande, H.M. Drottningen, inledde programmet med ett tal tillsammans med Claes Dinkelspiel, grundare och styrelseledamot i Silviahemmet.  Här presenterades även stiftelsens nya projekt SilviaBo – ett pilotprojekt att bygga några demensanpassade privatboenden i anslutning till Silviahemmets dagverksamhet på Drottningholmsmalmen. Foto: Yanan Li

Talare vid jubileumet var även statsrådet Åsa Regnér och Karolinska Institutets vikarierande rektor Karin Dahlman-Wright samt professor Lars-Olof Wahlund. Silviahemmets styrelseledamöter Maria Eriksdotter och Lars Gatenbeck talade om aktuellt inom demensforskning respektive Silviahemmet i framtiden.

Högtidlig diplomering av årets Silvialäkare 2016. H.M. Drottningen överlämnade diplom och Silvialäkarbrosch till Anette Ekström, Jean-Claude Leners, Björn Lennhed, Stylianos Orphanides, Ursula Sottong och Junichiro Toya. Silvialäkarnas första tal hölls av Ursula Sottong och Björn Lennhed. Läs mer på ki.se

Diplomering av Silvialäkare 2016. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Diplomering av Silvialäkare 2016. Foto: Yanan Li

Silviahemmets forsknings- och utbildningsstipendium 2016 utdelades av H.M. Drottningen till professor Lars-Olof Wahlund, Karolinska Institutet. Foto: Yanan Li

Silviahemmets forsknings- och utbildningsstipendium 2016 utdelades av H.M. Drottningen till professor Lars-Olof Wahlund, Karolinska Institutet. Foto: Yanan Li

Artister på scenen, Johan Lyander, Andreas Johnson, Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson tackades av H.M. Drottningen. Andreas Johnson och Titti Sjöblom berättade båda om deras respektive erfarenheter av förälder som drabbats av demens. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

H.M. Drottningen tackar artisterna på scenen, f v Johan Lyander, Andreas Johnson, Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson. Andreas Johnson och Titti Sjöblom berättade båda om deras respektive erfarenheter av förälder som drabbats av demens. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Inledande musik framfördes av Patrik Swedrup, violin, Daniel Holst, violoncello Stefan Lindgren, piano. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Inledande musik framfördes av Patrik Swedrup, violin, Daniel Holst, violoncello, och Stefan Lindgren, piano. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Rektor och verksamhetschef Wilhelmina Hoffman presenterade Silviahemmets fantastiska utveckling sedan starten 1996. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Rektor och verksamhetschef Wilhelmina Hoffman var moderator under hela programmet och presenterade Silviahemmets fantastiska utveckling sedan starten 1996. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Stipendier utdelades av Liselotte Jansson från Alzheimerfonden till Silviasyster Lotta Roupe, Margareta Wesslau från Inner Wheel till Silviasjuksköterska Azita Mohammadzadeh, och Henric Ankarcrona från Johanniterorden i Sverige till Silvialäkare Dag Salaj. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Stipendier utdelades av Liselotte Jansson från Alzheimerfonden till Silviasyster Lotta Roupe, Margareta Wesslau från Inner Wheel till Silviasjuksköterska Azita Mohammadzadeh, och Henric Ankarcrona från Johanniterorden i Sverige till Silvialäkare Dag Salaj. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Erling Perssonsalen, Aula Medica den 17 maj 2016 Aula Medica Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Silviahemmet i Erling Perssonsalen, Aula Medica den 17 maj 2016 Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum