Demensvård och utbildning för livskvalitet

Stipendium


QSNA_guld_kronor

Är du sjuksköterskestudent eller går specialistutbildning och har en bra idé? Då ska du söka QUEEN SILVIA NURSING AWARD – ett stipendium för dig som vill vara med och bidra till framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre! Delta med din(a) bästa idé(er)!

Stipendiet omfattar 50 000 kronor och ett helt och hållet individuellt anpassat internship där du får möjlighet att träffa de viktigaste och mest innovativa organisationerna i branschen. Andelen äldre i framtidens vård kommer att öka dramatiskt, varför det blir viktigt för dig – oavsett din inriktning som sjuksköterska – att ha kunskap om och insikt i vård och omsorg av just äldre.

Swedish Care International har instiftat QUEEN SILVIA NURSING AWARD stipendiet. För mer info och anmälan se Queen Silvia Nursing Award. Sista anmälningsdag är 14 november 2013.

Bakgrund

Vi har lagt grunden för Queen Silvia Nursing Award som instiftas med anledning av H.M. Drottning Silvias förestående födelsedag, 23 december 2013, med syfte att skapa förutsättningar för en varaktig positiv förändring inom vård och omsorg med fokus på äldre i Sverige och utomlands.

Priset utdelas för första gången av H.M. Drottning Silvia vid Silviahemmets Stora Inspirationsdag 2014.

Målet

Stipendiet skall bidra till att möta en av framtidens största utmaningar genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre. En nyckel till framgång är att attrahera rätt kompetens och därmed blir kvalificerade studenter till utbildningarna av största vikt för vårdens utveckling.

HENNES MAJESTÄT DROTTNINGEN OM STIPENDIET

”Engagemanget som finns hos alla de som väljer att bli sjuksköterskor och vill bidra till att utveckla och förbättra vården och omsorgen av äldre är något som bör uppmärksammas och premieras.

”Stipendiet är en uppmuntran och ett ekonomiskt stöd till fördjupade studier inom demensvården, som kan komma såväl studenten som omvärlden till nytta och glädje.”

– H.M. Drottning Silvia

 HMD2012-civil_390x262

 

 

Fler nyheter

Norrtälje sjukhus Silviahemcertifierat

Norrtälje sjukhus avdelning 1 är den andra vårdavdelningen i Sverige som Silviahemcertifieras.  Foto: Yanan Li, Silviahemmet

6 september 2017 besökte drottning Silvia N

Läs mer »

Årets kursstart för Silviasystrar

_K5A0304-w

4 september 2017 var drottningen på Silviahem…

Läs mer »

Bygget av SilviaBo Malmen klart

På bilden håller drottningen den tidskapsel som BoKlok överlämnade som gåva till Silviahemmet. Tidskapselns innehåll speglar året 2017  då projektet SilviaBo förverkligades.
Från vänster Jonas Spangenberg, Claes Dinkelspiel (styrelsledamot Silviahemmet) och drottningen. 
Foto Yanan Li, Silviahemmet.

Igår den 30 augusti 2017 överlämnade BoKlok…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum