Demensvård och utbildning för livskvalitet

Utbildning

Den 15-16 oktober 2013 hålls en utbildning på Silviahemmet för dig som arbetar som biståndshandläggare. Utbildningen riktar sig till biståndshandläggare som möter personer med demenssjukdom och deras anhöriga. Du får lära dig  mer om de olika demenssjukdomarna och hur demenssjukdomarna utvecklas över tiden, liksom vilka medicinska, omvårdnadsmässiga och tekniska strategier som idag finns för att underlätta för den sjuke och dennes familj. Praktiska råd och tips kommer att förmedlas. För mer information och anmälan se under fliken Utbildning – Kursanmälan.

Fler nyheter

Alzheimerdagen 21 september

Silviasyster Hoa Hoang fick många frågor från anhöriga och andra deltagare. Silviahemmet delade bland annat ut information om anhörigkursen den 10 november 2017 och Stora anhörigdagen den 14 februari 2018. Foto: Silviahemmet

Silviahemmet var på plats som utställare vid…

Läs mer »

Norrtälje sjukhus Silviahemcertifierat

Norrtälje sjukhus avdelning 1 är den andra vårdavdelningen i Sverige som Silviahemcertifieras.  Foto: Yanan Li, Silviahemmet

6 september 2017 besökte drottning Silvia N

Läs mer »

Årets kursstart för Silviasystrar

_K5A0304-w

4 september 2017 var drottningen på Silviahem…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum