Demensvård och utbildning för livskvalitet

Professor Bengt Winblad erhåller Silviahemmets Forsknings- och Utbildningsstipendium

Vid Silviahemmets Stora Inspirationsdag den  9 april erhöll professor Bengt Winblad  Silviahemmets stipendium ur H.M. Drottningens hand.

Motiveringen lyder:

Professor Bengt Winblad, Karolinska Institutet, tilldelas detta stipendium för sitt oerhört betydelsefulla och engagerade arbete inom området de senaste 30 åren. Bengt Winblad har startat många befolkningsstudier viktiga för kunskap om demenssjukdomar. Han har byggt upp en stark och kreativ forskningsmiljö vid Karolinska Institutet samt initierat och lett en rad kliniska prövningar för att behandla Alzheimers sjukdom. Bengt Winblad har startat och leder Swedish Brain Power, ett tvärprofessionellt nätverk med Sveriges främsta forskare inom demensområdet.

Bengt Winblad har bidragit till att Alzheimers sjukdom och andra   demenssjukdomar blivit kända både för allmänhet och akademi. Han utsågs internationellt år 2011 till den mest produktive demensforskaren i världen.

Professor Bengt Winblad är demensområdets oomtvistliga nestor.

 

Fler nyheter

Nya nationella riktlinjer

Nu är Socialstyrelsens nationella riktlinje…

Läs mer »

Sextionde enheten Silviahemcertifierad

Lundhagens vårdboende i Helsingborg fick ta e…

Läs mer »

Silviasyster- och...

Varje år bjuder Silviahemmet in Silviasystra…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum