Demensvård och utbildning för livskvalitet

Professor Bengt Winblad erhåller Silviahemmets Forsknings- och Utbildningsstipendium

Vid Silviahemmets Stora Inspirationsdag den  9 april erhöll professor Bengt Winblad  Silviahemmets stipendium ur H.M. Drottningens hand.

Motiveringen lyder:

Professor Bengt Winblad, Karolinska Institutet, tilldelas detta stipendium för sitt oerhört betydelsefulla och engagerade arbete inom området de senaste 30 åren. Bengt Winblad har startat många befolkningsstudier viktiga för kunskap om demenssjukdomar. Han har byggt upp en stark och kreativ forskningsmiljö vid Karolinska Institutet samt initierat och lett en rad kliniska prövningar för att behandla Alzheimers sjukdom. Bengt Winblad har startat och leder Swedish Brain Power, ett tvärprofessionellt nätverk med Sveriges främsta forskare inom demensområdet.

Bengt Winblad har bidragit till att Alzheimers sjukdom och andra   demenssjukdomar blivit kända både för allmänhet och akademi. Han utsågs internationellt år 2011 till den mest produktive demensforskaren i världen.

Professor Bengt Winblad är demensområdets oomtvistliga nestor.

 

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum