Demensvård och utbildning för livskvalitet

”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”

Silviasjuksköterska har blivit utvald till ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”

Silviasjuksköterskan Christel Söderstierna från Helsingborg har blivit utvald till ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”. Christel arbetade tidigare på Helsingborgs hospice men valde att komma till Fullriggarens vårdboende för 6 år sedan. Hon har där utvecklat den palliativa vården tillsammans med enhetschef och omvårdnadspersonal och har ett gott samarbete med läkarna på den närliggande vårdcentralen. Christel var mycket entusiastisk när Helsingborgs stad gick med i Svenska Palliativregistret och hon har drivit utvecklingsarbetet som ledde till att Fullriggaren var en av de första vårdboenden som började använda LCP-Vårdplan för döende. När Christel utbildade sig till Silviasjuksköterska skrev hon sin uppsats om införandet av LCP-vårdplan för döende. Christel har även fått priset som ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012” för att hon är en engagerad och drivande person i det nätverket för sjuksköterskor i palliativ vård och omsorg i Helsingborgs stad.

Vi gratulerar henne till utmärkelsen!

Fler nyheter

Norrtälje sjukhus Silviahemcertifierat

Norrtälje sjukhus avdelning 1 är den andra vårdavdelningen i Sverige som Silviahemcertifieras.  Foto: Yanan Li, Silviahemmet

6 september 2017 besökte drottning Silvia N

Läs mer »

Årets kursstart för Silviasystrar

_K5A0304-w

4 september 2017 var drottningen på Silviahem…

Läs mer »

Bygget av SilviaBo Malmen klart

På bilden håller drottningen den tidskapsel som BoKlok överlämnade som gåva till Silviahemmet. Tidskapselns innehåll speglar året 2017  då projektet SilviaBo förverkligades.
Från vänster Jonas Spangenberg, Claes Dinkelspiel (styrelsledamot Silviahemmet) och drottningen. 
Foto Yanan Li, Silviahemmet.

Igår den 30 augusti 2017 överlämnade BoKlok…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum