Demensvård och utbildning för livskvalitet

”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”

Silviasjuksköterska har blivit utvald till ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”

Silviasjuksköterskan Christel Söderstierna från Helsingborg har blivit utvald till ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012”. Christel arbetade tidigare på Helsingborgs hospice men valde att komma till Fullriggarens vårdboende för 6 år sedan. Hon har där utvecklat den palliativa vården tillsammans med enhetschef och omvårdnadspersonal och har ett gott samarbete med läkarna på den närliggande vårdcentralen. Christel var mycket entusiastisk när Helsingborgs stad gick med i Svenska Palliativregistret och hon har drivit utvecklingsarbetet som ledde till att Fullriggaren var en av de första vårdboenden som började använda LCP-Vårdplan för döende. När Christel utbildade sig till Silviasjuksköterska skrev hon sin uppsats om införandet av LCP-vårdplan för döende. Christel har även fått priset som ”Årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012” för att hon är en engagerad och drivande person i det nätverket för sjuksköterskor i palliativ vård och omsorg i Helsingborgs stad.

Vi gratulerar henne till utmärkelsen!

Fler nyheter

Internationellt besök på SilviaBo

Vid presentationen deltog även Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Sofia.  Foto: Yanan Li

18 maj 2017 fick Silviahemmet besök av deltaga…

Läs mer »

Invigning av SilviaBo

I strålande solsken klipper H.M. Drottning Silvia och Claes Dinkelspiel invigningsbanden efter en högtidlig trumpetfanfar, Wilhelmina Hoffman förklarade SilviaBo invigt. Därefter fick gästerna möjlighet att gå in och kika i fyra av de totalt åtta lägenheterna. Foto: Yanan Li, Silviahemmet

Lördagen den 13 maj 2017 invigde Drottningen o…

Läs mer »

Enhet nr 55 Silviahemcertifierad!

Bra jobbat av Polhemsgården! Ceremonin avslutades med festlig stämning med smörgåstårta, bubbel och kaffe. Foto: Polhemsgården

Solna stads satsning på Silviahemcertifieri…

Läs mer »

Kontakta oss


Visa Silviahemmet på en större karta

Grundat av Stiftelsen Silviahemmet och Stiftelsen Stockholms Läns Äldrecentrum